Veel gestelde vragen

Vind hier de antwoorden op diverse veel gestelde vragen. Zit het antwoord op jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Slijpen

Over het algemeen kan gereedschap dat niet gecoat hoeft te worden in 5 werkdagen geslepen zijn. Wilt u het gereedschap gecoat hebben, dan duurt het slijpen en coaten 10 werkdagen. Wilt u meer informatie over het slijpen? Kijk dan eens op de pagina Toolgrind!

Voor het herslijpen van gereedschappen hebben we onderscheid gemaakt in drie gradaties, namelijk: ToolGrind budget, ToolGrind standard en ToolGrind premium. De prijs is afhankelijk van het gereedschap dat geslepen wordt en het gekozen slijppakket. Bekijk de verschillende ToolGrind pakketten en mogelijkheden per gereedschap op onze website!

  • Budget is het voordeligste pakket. Dit is ideaal voor het herslijpen van gereedschappen zonder specifieke eisen.
  • Standard pakket is ideaal voor gereedschap, dat gebruikt wordt in een geautomatiseerd proces. Bij dit pakket wordt het gereedschap herslepen op vastgestelde maten. Hierdoor blijven ze direct toepasbaar in uw geautomatiseerde proces. Daarnaast is het bij dit pakket ook mogelijk om te kiezen uit verschillende coatings en voor een PowerGrind behandeling.
  • Premium pakket is voor gereedschappen, die aan specifieke eisen moeten voldoen. Hierbij is het mogelijk om VHM frezen en boren van de meest voorkomende merken te slijpen in de originele geometrie. Daarnaast worden deze gereedschappen indien mogelijk voorzien van PowerGrind, wat de standtijd aanzienlijk verlengt.
  • Bekijk de verschillende ToolGrind pakketten en mogelijkheden per gereedschap op onze website!

PowerGrind is een door KMWE Toolmanagers ontwikkelde, unieke techniek die zorgt voor een gladder oppervlak van de spaankamers en een gedefinieerde kantenverronding op de snijkant. Hierdoor wordt de standtijd van de frezen extreem verlengd.

Gereedschap slijpen is natuurlijk een perfecte manier om kosten te besparen, maar op een gegeven moment is het gereedschap ‘op’. Het hangt altijd af van de slijtagestatus van de aangeleverde gereedschappen. Wanneer het gereedschap ver versleten is en er weinig materiaal over is, wordt het moeilijker om deze in de originele staat te slijpen. Daarnaast wil je niet te veel van het materiaal weghalen. Daardoor kan het een andere afmeting krijgen en wellicht niet meer hetzelfde werken als voorheen. Het aantal keer dat een gereedschap geslepen kan worden verschilt:

𝗙𝗿𝗲𝘇𝗲𝗻 – 𝟮 𝘁𝗼𝘁 𝟯 𝗸𝗲𝗲𝗿
Hierna wijkt de maatvoering teveel af ten opzichte van het origineel. Spaankamers worden te klein en tanden worden te dun. Hierdoor kan de werking van het gereedschap niet meer gegarandeerd worden.

𝗕𝗼𝗿𝗲𝗻 – 𝟰 𝘁𝗼𝘁 𝟱 𝗸𝗲𝗲𝗿
Hierna is de boor te kort. De vrijloop is te kort, waardoor het gat niet diep genoeg geboord kan worden. Ook vertoont de boor slijtage op de diameter, waardoor de kwaliteit van het gat niet meer gegarandeerd kan worden.

𝗭𝗮𝗴𝗲𝗻 – 𝟴 𝘁𝗼𝘁 𝟵 𝗸𝗲𝗲𝗿
Hierna is het hardmetaal zo dun, dat het niet meer veilig is en de kwaliteit van de zaagsnede achteruit gaat.

Twijfelt u of uw gereedschap nog herslepen kan worden? Onze specialisten beoordelen ze graag voor u!

Bestellen

De snelste manier om te bestellen is via onze eigen Toolshop. Wanneer u via onze Toolshop bestelt, heeft u ook direct een prijsoverzicht en kunt u de verschillende gereedschappen gemakkelijk vergelijken. Een special bestelt u het snelst via het Special aanvraagformulier. Wilt u gereedschappen bestellen, die niet in de Toolshop staan? Stuur dan een e-mail naar onze afdeling Verkoop Binnendienst

De meeste gereedschappen kunt u in onze Toolshop. Staat het gewenste gereedschap niet in onze Toolshop? Stuur dan een e-mail naar onze afdeling Verkoop Binnendienst of neem telefonisch contact met ze op (+31 (0) 40 292 57 57)! Dan helpen we u op deze manier verder.

U kunt via onze website zelf uw special aanvragen. Vul daarvoor het Special aanvraagformulier in! Met dit handige formulier vergeet u geen belangrijke informatie en heeft u uw special het snelste in huis.

Verzenden en retourneren

Dit verschilt per gereedschap. Voor veel gereedschappen geldt: vandaag voor 15.00 uur besteld, is morgen in huis. Bij andere gereedschappen is dit 5 werkdagen tot 10 werkdagen. Hiervoor kunt u het beste kijken in de Toolshop. Hier staat bij ieder product ook de verwachte levertijd.

Eventuele verzendkosten kunnen aan de hoogte van het aankoopbedrag en de keuze van het transportmiddel worden aangepast. Uw individuele en dus nauwkeurig op u afgestemde verzend- en transportkosten worden bij de afzonderlijke artikelen weergegeven en in de samenvatting van het winkelmandje concreet bepaald. Daarnaast wordt dit ook vermeld op de opdrachtbevestiging en/of offerte. Bestelt u voor meer dan € 500,00, dan is de verzending gratis.

Er zijn drie manieren waarop gereedschappen verzonden kunnen worden.

  • Gaat het om nieuwe gereedschappen, dan worden deze verzonden met UPS. De kosten zijn € 12,50 voor orders tot € 250,00. Bestelt u voor meer dan € 250,00, dan is de verzending gratis.
  • Voor onze herslijpservice hebben wij een eigen haal- en brengservice. Dit is enkel voor bedrijven, die op de routes staan ingepland. Hierbij moet u wel rekening houden met vastgestelde dagen. Staat uw bedrijf niet in de route dan kunt u het gereedschap naar ons opsturen. Hiervoor gelden de normale posttarieven.
  • Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf bij ons op locatie op te halen.

Wanneer er een servicemedewerker bij u langs komt, kunt u het te retourneren gereedschap meegeven. Wanneer er geen servicemedewerkers bij u langs komen, dan kunt u het pakket per post retourneren naar ons adres. De retourkosten zijn dan voor eigen rekening.

Materiaal keuze

Zowel HSS als HM kunnen geslepen worden in een kleine wighoek. Bij HM geldt echter hoe zachter de HM-soort, hoe kleiner de wighoek is die men kan slijpen.

HSS wordt vaak gebruikt voor het bewerken van zachte, massieve houtsoorten en in metaal bij bijvoorbeeld onstabiele omstandigheden. HM kan worden gebruikt voor bewerkingen in allerlei soorten materiaal.

De hoeveelheid snijkanten is afhankelijk van de bewerking die u er mee wilt doen en welk materiaal u wilt bewerken. Hier is dus geen standaard antwoord op. Heeft u hier vragen over? Neem dan contact op met een van onze specialisten! We adviseren u hier graag over.

Welke coating het meest geschikt is voor uw gereedschap is afhankelijk van de gewenste standtijd en het te bewerken materiaal. In samenspraak met onze specialisten wordt dit op basis van uw wensen bepaald.

Service

Wilt u dat een servicemedewerker uw bedrijf uw bedrijf bezoekt? Dan kunt u uw eigen servicemedewerker het beste direct bellen of een berichtje sturen. Dit is de snelste manier om een servicemedewerker bij uw bedrijf te krijgen.