Toolmanagers Academy | Opleiding door 100% vakexperts

De Toolmanager Academy is een praktische opleiding voor vakvreemde, leergierige mensen, die een technisch vak willen leren. Dit geldt voor jongeren met een technische interesse, maar ook voor mensen die zich willen laten omscholen. Of je nu een kei bent in het bedenken van efficiënte processen of je bent technisch onderlegd: de Academy biedt een weg, die bij jouw talent en kwaliteiten past.

Toolmanagers Academy

KMWE_Toolmanagers_Academy_Sheet

Je wordt in de praktijk opgeleid door 100% vakexperts. Alles wat je leert, pas je direct toe in de praktijk. Vanaf het eerste moment ben je betrokken bij de belangrijke (productie)processen. Binnen 2 jaar doorloop je het traject van Junior Toolmanager naar Medior Toolmanager met als doel Senior Toolmanager te worden. Bij iedere stap die je behaalt, ontvang je een certificaat.

Om aan deze opleiding te starten is geen vakkennis nodig. Wij leren het je allemaal vanaf de basis. Het enige dat wij van jou verwachten is jouw enthousiaste inzet om samen te werken met je collega’s in een uitdagende productieomgeving. Op diverse momenten krijg je zelf de keuze welke kant je je carrière op wilt laten gaan.

Na het onboardingsprogramma waarbij je het bedrijf en je collega’s goed leert kennen, start je bij ons als Junior Toolmanager.

Vacature logistiek medewerker

Duur: 1 jaarJunior Toolmanager | Het begin

Het doel van dit traject is om je te laten zien hoe het slijpproces in zijn werk gaat. Daarnaast brengen we je op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen op het gebied van verspanende gereedschappen. Als je de onderstaande functies weet te vervullen, mag je jezelf Junior Toolmanager noemen:

 1. Junior Logistiek medewerker
 2. Medior Logistiek medewerker

 

Junior Logistiek medewerker
Binnen dit eerste traject van de opleiding ga je aan het werk als Junior Logistiek medewerker en ga je het volgende leren:

 • Het laseren en aanmelden van verspanende gereedschappen
  Als de gereedschappen binnen komen voorzie jij ze van de juiste gegevens, zodat ze verder het proces in kunnen. Je lasert de juiste informatie op het gereedschap, zorgt dat ons interne systeem op de juiste manier gevuld wordt en leert ondertussen alles over de verschillende soorten gereedschappen.
 • De goederenontvangst uit de productie en de coater verwerken
  50 klanten per dag met 500 gereedschappen vraagt om gereedschapskennis en kennis van ons systeem. Dat leer je in deze stap.

 

Medior Logistiek medewerker
Heb je het vorige traject succesvol doorlopen, dan groei je na ongeveer een half jaar door naar Medior Logistiek medewerker en leer je in de praktijk:

 • Technische en praktische kennis toevoegen binnen de categorie Zagen
  Gebruik je gereedschapskennis om het voorwerk te doen voor de zagerij. Jouw inzet, gaat het proces écht versnellen.
 • Technische en praktische informatie toevoegen binnen de categorieën Frezen en Boren
  Tijd om je gereedschapskennis verder uit te breiden. Ook de categorie Frezen en Boren ga je nu toevoegen aan je arsenaal.

Hiermee ben je een belangrijke stap aan het uitvoeren om productie te ontlasten door middel van het uitsorteren van de typen gereedschappen, zodat we optimale draaiuren kunnen realiseren op ons machinepark.

kopie 4
Vacature gereedschapslijper

Duur: 1 jaarMedior Toolmanager | Kies jouw carrière

Na ongeveer 1 jaar gaan we samen met jou bekijken wat voor jou de beste carrièrekeuze is. Wij geven een advies, maar jij bent degene die je eigen carrière bepaalt. Dit doe je door antwoord te geven op twee vragen:

 

 1. Denk je procesmatig?
  Ligt je hart bij het procesmatig denken, dan ligt er een mooie toekomst voor jou op het gebied van Logistieke processen en gaan we je verder opleiden tot Senior Logistiek medewerker.

 

 1. Ben je goed technisch onderlegd?
  Wil je graag mooie gereedschappen (leren) maken? Dan leiden we je verder op als gereedschapslijper.
 • Stap 1: als Junior Gereedschapslijper leer je de basis van CNC zagen slijpen.
  Je gaat materiaalkennis opdoen. Je leert geometrieën van de zagen begrijpen en leert hoe je slijpmaterialen en -middelen kunt toepassen. Alles om een goed product te maken, dat je zelf kunt controleren.
  Periode: ongeveer een half jaar
 • Stap 2: als Medior Gereedschapslijper leer je de basis van frezen, boren, CNC en conventioneel slijpen
  Bij deze vervolgstap breidt je je materiaalkennis uit met de kennis over frezen, boren en het de mogelijkheden van het herslijpen hiervan.
  Periode: ongeveer een half jaar
kopie 5
Vacature CNC-Verspaner/Draadvonker

Na 2 jaarSenior Toolmanager | Word een onmisbare specialist

Carrièrerichting: Techniek
Je hebt 2 jaar gewerkt, geleerd en jezelf ontwikkeld tot een volwaardige Toolmanager. Maar je wilt meer! Je wilt een onmisbare schakel van onze productie worden. Hiervoor biedt de Toolmanagers Academy je drie specialisatiemogelijkheden. Bij welke specialisatie ligt jouw voorkeur?

 1. Senior ToolGrind zagen
  Jouw taak is het reconditioneren van frezen. Je gaat aan het werk in onze zagenstraat en werkt met diverse Vollmer CHD machines en CNC-slijpmachines. De klanten waar je voor aan het werk bent, zitten in de hout- en metaalindustrie.
 2. Senior ToolGrind frezen
  Jouw taak is het reconditioneren van frezen. De afdeling CNC-naslijpen is dan jouw afdeling en je bestuurt diverse machines van het merk Walter en Anca. De groep klanten waar je voor werkt is heel breed. Alle mogelijke klanten die we van service voorzien vallen hieronder.
 3. Senior CNC Specials
  Je houdt je bezig met het engineren en produceren van nieuwe tools. Voor deze functie ga je aan het werk op de afdeling CNC-aanmaak. Je bestuurt de ISOG en de Vollmer V-grind machines. Ook bij deze functie is de klantengroep waar je voor werkt heel breed. Alle mogelijke klanten die we van service voorzien vallen hieronder.

Carrièrerichting: Processen

 1. Senior Logistiek medewerker
  Zijn de logistieke processen de richting van jouw keuze, dan kun je na 2 jaar aan het werk zijn als Senior Logistiek medewerker. Je hebt dan naast alle taken die je al geleerd hebt ook klantcontact. Je bent met de klant in contact over aankomende leveringen en speelt eventuele specifieke klantwensen door na de rest van de organisatie. Ook ben je betrokken bij het administratieve proces.

Toolmanagers AcademyLigt jouw toekomst in de maakindustrie?

De Toolmanagers Academy biedt je kansen, ook als er bij het woord ‘verspanende gereedschappen’ nog geen belletje gaat rinkelen. Bekijk hieronder de voordelen en neem contact op voor meer informatie!

Praktische opleiding van 100% vakexperts

Vakkennis geen pré, wij leren het je

Binnen 2 jaar opgeleid tot Senior Toolmanager

Je kiest je eigen carrière met de carrièrekeuze

Een certificaat bij iedere stap

Advies nodig?
Wij helpen u graag!