Services

Slijpen & coaten

Uw gereedschap altijd in topconditie
Het scherp slijpen van uw gereedschappen is een zeer efficiënte kostenbesparing op uw gereedschap kosten. Door uw gereedschappen vakkundig na te laten slijpen, kunnen uw dure gereedschappen vaker en langer ingezet worden. U hoeft hierdoor minder nieuwe gereedschappen aan te schaffen.

KMWE Toolmanagers slijpt ieder type en merk gereedschap na volgens originele geometrie en DIN-norm in onze eigen hoogwaardige slijperij. Hierdoor werkt uw herslepen gereedschap weer als nieuw. Dit alles gebeurt met de hoogst mogelijke zorg en toewijding van onze vakmensen. Door gebruik te maken van de modernste en geautomatiseerde CNC-slijpmachines zijn wij in staat om uw gereedschap zeer vakkundig, snel en tegen een eerlijke prijs na te slijpen.

Onze machines kunnen de volgende gereedschappen naslijpen:
Boren – Frezen – Tappen – Ruimers – Zaagbladen – Messen

Wij kunnen gereedschappen uit de volgende soorten slijpen:
VHM – HSS – PKD

Door uw gereedschap na een vakkundige slijpbeurt te voorzien van een geschikte en hoogwaardige coating presteert uw gereedschap weer zo goed als nieuw. In samenwerking met enkele professionele coaters voorzien wij uw gereedschap voor iedere toepassing van de beste coating.

Besteed uw tijd aan uw eigen productie en maak gebruik van onze haal- & brengservice! Onze servicemedewerkers komen wekelijks bij u langs om de gereedschappen te halen en te brengen. Wij garanderen een standaard levertijd van 1 week voor het slijpen en 2 weken voor het slijpen en coaten.

 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Maatwerk (Specials)

Specials gereed binnen 24 uur!
KMWE Toolmanagers is gespecialiseerd in het vervaardigen van maatwerkgereedschappen (Specials), zowel uit volhardmetaal (VHM) als High Speed Steel (HSS). Wij weten als geen ander dat uw levertijden onder druk staan, daarom bieden wij u daarbij onze 24-uurs service aan. Door onze flexibiliteit zijn wij in staat uw speciale gereedschappen binnen 24 uur gereed te hebben. Wij denken graag met u mee hierin!

Onze kennis en jarenlange ervaring garandeert een kwaliteitsgereedschap in hoge nauwkeurigheid. Of het nu gaat om boren, getrapte boren, frezen, profielfrezen , ruimers, enzovoort, KMWE Toolmanagers weet zich aan te passen aan de constante vernieuwing van exotische materialen, machines en kwaliteitseisen.

Wij kunnen de specials vervaardigen vanuit een getekend gereedschap door u aangeleverd, waarop wij dan de juiste geometrie kunnen toepassen.

Ook is het mogelijk om een tekening van uw werkstuk aan te leveren, van waaruit wij dan een geschikt gereedschap gaan ontwikkelen. Hierin kijken we dan wat de meest efficiënte manier is om uw werkstuk zo snel mogelijk en met zo min mogelijk verschillende gereedschappen te produceren.

Met ons uitgebreide machinepark en jarenlange ervaring is praktisch iedere special mogelijk.

Daarnaast kunnen wij u ook bedienen in maatwerk van wisselplaatgereedschappen voor draaien en frezen en maatwerk PKD specials.

 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Haal- & brengservice

U besteedt toch ook liever uw tijd aan uw eigen productie? Om u daarbij van dienst te zijn, biedt KMWE Toolmanagers u een unieke gratis haal- en brengservice aan.

Indien u hiervan gebruik wilt maken, komt onze servicemedewerker wekelijks (of een andere door ons samen overeengekomen frequentie) op een vaste dag bij u op bezoek om gereedschappen te halen en te brengen. Het gaat hier om gereedschappen die in onze slijperij geslepen en gecoat worden, alsook nieuw-leveringen, die wij middels deze weg gratis aan u verzenden.

Tijdens dit bezoek van onze vakkundige servicemedewerker of technisch adviseur bent u ook direct in de gelegenheid om kennis en advies te vragen voor uw plaatselijke en acute productie-uitdagingen.
Wij bieden deze service aan in de gehele Benelux om ook een stuk logistieke dienstverlening aan u te kunnen leveren.

 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Repareren wisselplaat gereedschap

KMWE Toolmanagers biedt u de service om uw wisselplaathouders te repareren, zodat uw kostbare gereedschappen niet zomaar verloren gaan. Repareren van alle mogelijke wisselplaathouders vindt plaats door een zorgvuldig en hoogwaardig proces, waarbij we u een ‘zo goed als nieuw’ garantie afgeven op een te repareren gereedschap. Dit alles gebeurt voor een fractie van de nieuwprijs.

 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Lasergraveren

In tijden dat zaken als traceerbaarheid en onderscheiden voor u steeds belangrijker worden, is het leveren van gegraveerde producten eerder een standaard dan een uitzondering.

Een serienummer, een logo of klant specifieke aanduidingen op uw product of relatiegeschenk?

KMWE Toolmanagers biedt u de service om uw (metalen) producten te graveren middels een lasergraveermachine bij ons in huis. U levert ons het te graveren product aan met een tekening waarop aangegeven wordt welke gravure waar geplaatst moet worden en u krijgt het product voorzien van uw specifieke gravure retour.

 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Balanceren

Bij hoogtoerige en/of extreem nauwkeurige bewerkingen is het van groot belang dat uw gereedschap in combinatie met de gereedschaphouder extreem nauwkeurig rondloopt. Om dit te realiseren biedt KMWE Toolmanagers u de mogelijkheid om uw gereedschap nauwkeurig te laten balanceren tot maar liefst 1G.

 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Vlak- & rondslijpen

Ook voor het vlak- en rondslijpen van uw producten kunt u bij KMWE Toolmanagers terecht. Ons eigen machinepark en onze vakkundige medewerkers maken het slijpen van uw producten naar uw specificaties mogelijk.

Wij kunnen de volgende afmetingen aan:
Rondslijpen tot 1000 mm lengte en tot 320 mm diameter
Vlakslijpen tot 500 mm lengte, 200 mm breedte, 200 mm hoogte

Wij kunnen slijpen tot de volgende toleranties
Rondslijpen +/- 3 mu
Vlakslijpen +/- 0,01 mm

 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Advies

Het juiste gereedschap voor het bewerken van materialen
Het is belangrijk om het juiste gereedschap in te zetten op de door u te bewerken materialen. Dit in combinatie met de juiste snijparameters, zoals toerental en aanvoersnelheid. Ook zijn er diverse andere factoren, die het resultaat beïnvloeden.

Met ruim 60 jaar aan kennis en ervaring kan KMWE Toolmanagers u de ondersteuning bieden om uw productieproces optimaal te laten verlopen. Uw productiviteit is onze zorg!

Onze vakkundige buiten- en binnendienst medewerkers kunnen u van een goed en passend advies voorzien.

 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Stockmanagement

Elektronisch Stockmanagement
Het innovatieve en modulaire opslagsysteem voor gereedschappen en onderdelen. Door Elektronisch stockmanagement kan KMWE Toolmanagers u volledig ontzorgen als het gaat om voorraadbeheer.

 • Nooit meer misgrijpen?
 • Nooit meer constant zoeken naar uw gereedschap?
 • Weten waar uw kostbare gereedschappen blijven en automatisch bestellen?

Dit alles is mogelijk met het elektronische stockmanagement van KMWE Toolmanagers in samenwerking met Bedrunka TSM.

Bedrunka TSM is een elektronisch voorraadbeheer systeem in combinatie met een elektronisch te sluiten en te openen voorraadkast. Het systeem zoekt op uw wens het bewuste gereedschap en opent enkel deze locatie. Ook zorgt het systeem ervoor dat er altijd op tijd besteld wordt bij uw leverancier.

KMWE Toolmanagers biedt hierin een aantal concepten aan:

 • U koopt / leaset het systeem en u beheert vervolgens zelf de kast
 • U koopt / leaset het systeem en KMWE Toolmanagers beheer de kast voor u:
  • Alle gereedschappen in de kast zijn van u
  • Alle gereedschappen in de kast heeft u op basis van consignatie; u betaalt pas als de spullen uit de kast gehaald worden.
 • Een door u gewenste combinatie van bovenstaande opties

KMWE Toolmanagers beschikt in de Benelux over een demo-model. Dit demo-model kan u kennis laten maken met het systeem bij u op locatie of bij op onze vestiging in Opglabbeek.

Studies in bedrijven geven de volgende resultaten:

 • 16% van de werkprocessen worden onderbroken door gebrek aan gereedschap
 • 20% van de werktijd van de machine-operator gaat verloren aan het zoeken naar gereedschappen of onderdelen.
 • 30-60% van de logistieke opslag van gereedschappen en onderdelen is niet goed onder controle.

Voorkom dit  door u uitgebreid te laten informeren door onze adviseurs over onze diverse mogelijkheden hierin!

 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Werkplaatsinrichting

KMWE Toolmanagers biedt met de producten van Bedrunka een uitgebreid assortiment voor werkplaatsinrichting.

Het betreft een uitgebreid en hoogwaardig pakket aan:

 • Gereedschapkasten
 • Bureaus
 • Werktafels
 • Gereedschapkarren
 • CNC opbergsystemen

Ook kunnen wij vergaand met u meedenken voor een 5S methode in uw werkplaats. 5S is de nieuwe standaard als het gaat om professioneel en efficiënt inrichten van uw werkomgeving. 5S zorgt in iedere omgeving voor een vliegende start met Lean werken en stelt direct uw mensen in staat om zelfstandig aan de slag te gaan met verbeteren. Het 5S systeem word opgebouwd met de volgende 5 kenmerken:

 • Scheiden en sorteren
 • Sorteren en ordenen
 • Schoonmaken en inspecteren
 • Systematiseren en standaardiseren
 • Standhouden

Vraag uw adviseur voor meer informatie over dit thema.

 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?