Over ons

Ons doel, onze missie, visie & onze historie

Het familiebedrijf KMWE Toolmanagers is producent en leverancier van een totaalpakket in tooling voor de verspanende hout-, metaal- en kunststofindustrie en heeft al ruim 60 jaar ervaring op deze gebieden. Het bedrijf is gevestigd in Nederland (Eindhoven) en in België (Oudsbergen). KMWE Toolmanagers verkoopt, ontwikkelt, produceert, reconditioneert en herslijpt alle voorkomende verspanende gereedschappen.

KMWE Toolmanagers heeft een eigen, hoogwaardige productlijn en slijpservice en is daarnaast al jaren leverancier en/of importeur van een aantal hoogwaardige gereedschapsmerken voor de Benelux. Om haar klanten optimaal te kunnen bedienen heeft KMWE Toolmanagers ook aanverwante producten in haar assortiment. Daarbij levert het bedrijf een uitgebreide logistieke dienstverlening met een voorraadbeheersysteem en een wekelijkse haal- en brengservice, een unieke formule in de Benelux! Dit biedt de klant een totaalpakket om ze volledig te ontzorgen.

Missie & visie

‘Uw productiviteit is onze zorg’. KMWE Toolmanagers levert en herslijpt een totaalpakket in tooling in combinatie met een uniek strategisch advies. Daardoor kunnen we hout- en metaalverwerkende bedrijven in de Benelux volledig ontzorgen op het gebied van tooling.

KMWE Toolmanagers streeft ernaar om zichzelf steeds verder te ontwikkelen en een echte partner te zijn voor haar klanten. In de toekomst wil het bedrijf zich nog verder uitbreiden om haar klanten volledig te kunnen voorzien en te ontzorgen. Hierbij lopen de begrippen ‘betrouwbaarheid’ en ‘kwaliteit’ als een rode draad door het verhaal.

Historie

KMWE is ontstaan in het jaar 1954. Begonnen met één freesmachine en één draaimachine achter in de schuur van het ouderlijk huis op de Zeelsterstraat in Eindhoven is oprichter Harry Geven samen met zijn vader het bedrijf gestart. Al snel vonden er veel klanten de weg naar KMWE, waar onder andere onderdelen van de beroemde DAF Variomatic en onderdelen voor Philips gemaakt werden. Dit resulteerde al snel in een verhuizing naar een pand op industrieterrein de Hurk in Eindhoven en investeringen in nieuwe machines en mensen.

In 1956 werd er besloten om de gereedschappen zelf na te gaan slijpen, aangezien er geen slijperijen in de omgeving Eindhoven aanwezig waren. Al snel kwamen collega-bedrijven naar KMWE om haar gereedschappen te laten slijpen en zo ontstond er een nieuwe afdeling, de gereedschapslijperij.

Na vele jaren van groei werd in 1992 besloten om de twee bedrijven op te splitsen. De slijperij werd KMWE Slijptechniek en ging met 20 mensen zelfstandig verder onder leiding van dochter Margaretha en schoonzoon Corné Michiels.

KMWE Slijptechniek heeft vanaf die tijd veel geïnvesteerd in de modernste machines en productietechnieken, waardoor al in 1997 de eerste volautomatische CNC-slijpmachine werd aangekocht. Vanaf die tijd is het verkoop gebied uitgebreid van regio Eindhoven naar de gehele Benelux. Hiervoor is onder andere in 1997 Slijptechniek Excelsior in Huissen en in 2003 de slijperij van Philips in Eindhoven aangekocht en volledig geïntegreerd binnen het bedrijf. In 2008 is KMWE Toolmanagers verder uitgebreid met een vestiging in België.