MIFA kiest voor Kanefusa!

MIFA kiest voor Kanefusa!

Mifa - Klantcase

In deze blog geeft MIFA uit Venlo haar mening over het gebruik van Kanefusa-producten. MIFA produceert aluminium producten met scherpe toleranties. Om deze toleranties waar te maken moet MIFA werken met de beste gereedschappen. Daarom werkt MIFA met Kanefusa producten. Deze producten worden ingekocht bij KMWE Toolmanagers & KGS Tools. Ondertussen hebben MIFA en KMWE Toolmanagers een goede band opgebouwd door duidelijke afspraken te hebben waar beide partijen blij mee zijn. In het bijzonder willen we Hassan Beksad bedanken voor het deelnemen aan dit interview.

Wat voor soort producten maken jullie met Kanefusa?

“MIFA gebruikt Kanefusa producten om aluminium te zagen. MIFA doet dit voor de auto-, vliegtuig- en de medicijnenindustrie. Hierbij hebben we bijvoorbeeld dunne en dikwandige producten, dit ligt aan de diameter van het product. Deze zagen we met Kanefusa zaagbladen.”

Kanefusa-BoardPro

Waarom is Kanefusa specifiek geschikt voor jullie productieproces?

”De Kanefusa producten hebben de braamvrijheid, haaksheid en zaagsnij verbeterd binnen ons productieproces. Door deze verbetering kunnen producten veel nauwkeuriger geproduceerd worden. Hierdoor kunnen we de specifieke eisen vanuit onze klant beter nakomen. Bijvoorbeeld de dunwandige producten kunnen we nu erg nauwkeurig leveren bij een klant. Hierdoor heeft MIFA verschillende stappen kunnen zetten. Sinds dat wij werken met Kanefusa hebben wij veel tijd bespaard met het instellen van de machine en hierdoor uiteindelijk ook met het zagen. Ook is de kwaliteit verbeterd, we hebben met de vorige leverancier veel problemen gehad met de haaksheid, zaagsnij en de bramen. Sinds dat we werken met Kanefusa zaagbladen zijn deze problemen bijna voor 100% verdwenen.”

Wat is de rol die KMWE Toolmanagers heeft gespeeld bij de aankoop van Kanefusa?

“KMWE Toolmanagers heeft een goede rol gespeeld tussen MIFA en Kanefusa. De zaagbladen van Kanefusa worden besteld bij KMWE Toolmanagers. Ook als een zaag bot is geworden wordt deze geslepen door KMWE Toolmanagers. De zaagbladen worden altijd goed geslepen en hierover zijn we tevreden. De jongens hier aan de machine hebben hier geen klachten over gehad.”

Hoe verliep de overgang naar Kanefusa gereedschappen?

”Voordat wij zijn overgestapt van de oude leverancier naar Kanefusa hebben we veel informatie gekregen. Deze informatie heeft KMWE Toolmanagers ons aangeboden en wij hebben deze informatie heel goed geanalyseerd en gelezen. Naast deze informatie is er ook een test gedraaid met verschillende zagen om te testen wat de resultaten van de zagen waren. Binnen MIFA waren we erg tevreden over deze resultaten. MIFA is heel erg tevreden over de Kanefusa zagen omdat de kwaliteit aanzienlijk verbeterd is en we veel tijd hebben bespaard sinds we gebruik maken van Kanefusa.”

Meer informatie over het Japanse Kanefusa?

 

30/03/2021 Klantcases, Nieuwspagina
About Sten van Poppel