KMWE_Webbanner_2000x500_merken_Aigner-2

Konstantin-Mini

Uniek in de markt

Met de Konstantin-Mini bieden wij diamantgereedschap met een wisselmessen systeem voor bovenfrezen met een diameter vanaf 16 mm! Dit systeem is uniek in de markt en vervangt een groot deel van de vastbestuckte diamantfrezen!

Konstantin Mini C244 - mobiel
Konstantin Mini C244 - mobiel

Gebruik van de volledig snijlengte

Een groot voordeel van de Konstantin-Mini is dat er eindelijk een frees is, waarvan de volledige snijlengte optimaal benut kan worden. Bestuckte diamantfrezen moeten na een beschadiging direct volledig geslepen worden. Soms kost dit je in één keer zelfs meerdere slijpbeurten vanwege een diepe beschadiging. Ook zie je vaak dat de volledige snijlengte niet benut wordt en dat men daarom frezen laat slijpen waarvan pas de helft van de snijlengte bot is. Erg zonde!

“Simpelweg de beschadigde wisselmes vervangen en direct je productie voortzetten”

Verdubbeling van de standtijd

Stel dat je een diamantfrees met een snijlengte van 40 mm hebt, omdat je wel eens platen freest met een dikte van 36mm. Dat is echter slechts een paar procent van het totaal aantal platen. Je bewerkt vrijwel alleen maar producten van 18 mm. In de praktijk zal je bestuckte diamantfrees geslepen moeten worden wanneer pas de helft van de frees bot is. Met de Konstantin-Mini wissel je simpelweg de botte wisselplaten van de onderste 20mm met de scherpe wisselplaten van de bovenste 20mm. Op deze manier realiseer je een verdubbeling van de standtijd.

Ter plekke zelf verwisselen

Als er een beschadiging is op één van de wisselplaten kan men met de Konstantin-Mini simpelweg die wisselplaat vervangen en direct de productie voortzetten. Vanwege de nauwkeurigheid van de zitting kan elke operator deze handeling in enkele seconden uitvoeren en hoeft de machine niet langer stil te staan. Dit scheelt uiteraard ontzettend veel in productiekosten.

Hoe werkt het?

Kostenbesparing door de constante diameter

En dan hebben we het nog niet eens gehad over het feit dat de Konstantin-Mini altijd dezelfde diameter heeft, omdat deze niet nageslepen wordt. Er zijn dus geen instelkosten van de machine meer. Men schaft éénmalig een body aan, die op ons advies in een warmtekrimphouder gemonteerd wordt. Daarbij verschaffen wij een meetrapport, waarop te zien is welke lengte de frees heeft. Als dit éénmalig ingesteld is, hoeft de CNC-operator dit nooit meer te wijzigen. De frees houdt altijd dezelfde lengte, omdat deze in de houder blijft.

Naast de constante diameter beschikt de Konstantin-Mini over een zeer goede spaanafvoer. Onze partner Aigner heeft met deze frezen voor de CNC-machine en de kantenverlijmer echte allrounders ontwikkeld voor de bewerking van plaatmateriaal, zoals:

  • Spaanplaat
  • OSB
  • Blokplaat
  • MDF
  • Multiplex
  • HPL
Konstantin Mini C244
Konstantin Mini C244

De voordelen op een rij

• Zeer geschikt voor de verwerking van plaatmateriaal, zoals onder andere spaanplaat, MDF en HPL
• Uitgerust met wisselmessen, die eenvoudig door de gebruiker zelf gewisseld kunnen worden
• Extra lange standtijd, doordat de messen ook onderling uit te wisselen zijn
• Ze beschikken over een zeer goede spaanafvoer
• Ze hebben een constante diameter

Bestel de Konstantin-Mini Starteskit online!

Advies nodig? Wij helpen je graag!