KMWE_Webbanner_2000x500_merken_Aigner-2

Konstantin kantenverlijmer

Een nieuwe dimensie in diamantgereedschappen voor de houtbewerking.

Wil je kosten besparen? Kies dan voor de Konstantin frezen voor op uw kantenverlijmer. Er is slechts een éénmalig aanschaf van een body nodig. De standtijd is bijzonder lang, omdat de wisselmessen onderling gewisseld kunnen worden en beschadigde messen kunnen eenvoudig zelf vervangen worden.

Konstantin kantenverlijmer - C424
Konstantin kantenverlijmer - C424
Konstantin kantenverlijmer - C424 - Wisselmessysteem
Konstantin kantenverlijmer - C424 - Wisselmessysteem

Vervang alleen de beschadigde wisselplaat

Hoe vaak komt het met vast opgelegde frezen niet voor dat men bij een kleine beschadiging een frees in zijn totaliteit laat slijpen, terwijl deze verder nog scherp is? In dit geval kan niet alleen de beschadigde diamantplaat geslepen worden, omdat dan aftekening in het product ontstaat. Het scherpe diamant wordt op alle platen zo ver weggeslepen als de beschadiging op die ene plaat diep is, een zeer kostbare noodzaak. Met de Konstantin voor de kantenverlijmer kun je simpelweg de beschadigde wisselmes vervangen en direct je productie voortzetten. Dit kun je zelf ter plekke doen, omdat de gepatenteerde zittingen zo nauwkeuring zijn dat iedere operator dit in slechts enkele seconde kan uitvoeren!

Wisselmessen onderling uitwisselbaar

Het systeem van de Konstantin voor de kantenverlijmer heeft ook het grote voordeel dat de wisselmessen onderling gewisseld kunnen worden. Vaak is het merendeel van de producten die gefreesd worden veel dunner dan de hoogte van de freeskop. Er wordt dus slechts een klein deel van de diamantplaten bot. In dit geval moet toch de gehele kop geslepen worden. Wederom worden hier scherpe diamantplaten geslepen, omdat anders de diameter van de kop niet overal identiek is. Hier ligt dé grote meerwaarde van het Konstantin wisselmessen systeem! De botte wisselplaten onderaan de freeskop wissel je om met de scherpe wisselplaten aan de bovenkant van de freeskop. Zo heb je bij een freeskop die zo’n 45 mm hoog is, al een verdubbeling van de standtijd als je voornamelijk producten tot 22 mm freest.

Kostenbesparend

Van Konstantin voor de kantenverlijmer heb je maar één set frezen nodig, omdat de wisselmessen onafhankelijk van de kop geslepen kunnen worden. Zodra middels bovenstaande werkwijze álle wisselmessen bot zijn, dan pas vervang je alle wisselmessen tegelijk en voorzie je de frees van een volledige nieuwe set wisselmessen. De botte set wisselmessen worden door ons geslepen en ontvang je op een vaste diameter weer van ons terug zodat de insteltijd van de machine minimaal is. Je hoeft dit niet meer op te meten, je kunt meteen weer aan de slag! Deze Konstantin-wisselmessen kunnen twee keer worden nageslepen.

Vergis je niet, er zijn andere frezen met diamant wisselmessen op de markt. De wisselmessen moeten echter in deze gevallen altijd geslepen worden, terwijl ze in de body zitten. Met andere woorden, het is nog steeds noodzakelijk om twee sets frezen te hebben. Bij de volledige Konstantin-lijn is dit dus niet zo!

Bestel de Diamant Voegfrees voor Kantenverlijmer ook online!

Advies nodig? Wij helpen je graag!