KMWE_Webbanner_2000x500_merken_Aigner-2

Konstantin handbovenfrezen

Het aanbod aan Konstantin producten is zo breed, dat het zelfs in handbovenfrezen voorziet. Bij handbovenfrezen heerst grotendeels nog een wegwerpcultuur. Als een frees bot is, wordt deze weggegooid en een nieuwe frees ingezet. In andere gevallen gebruikt men handbovenfrezen met hardmetalen wisselmessen. Hierdoor is slechts éénmalig de aanschaf van een body nodig. Het nadeel is dat hardmetalen wisselmessen snel bot zijn en dus vaak vervangen moeten worden.

De Konstantin handbovenfrezen zijn voorzien van diamant wisselmessen en hebben daarom een extreem lange standtijd. Deze messen hoeven dus veel minder vaak verwisseld te worden. Dit scheelt de operators tijd, maar voorzien vooral in gebruiksgemak en afwerkkwaliteit. De kwaliteit is ongekend lang fantastisch te noemen. Daarnaast hebben ze een constante diameter en een indrukwekkende spaanafvoer. De diamant wisselmessen zijn onderling uitwisselbaar en ter plaatse te vervangen.

Omtrekfrezen

Om rechte zijdes te frezen is er de Konstantin mini C166-1.

De C166-1 is voorzien van positieve en negatieve snijkanten voor een perfecte afwerking aan zowel de bovenkant als de onderkant van het werkstuk. De kwalitatieve kogellager zorgt voor een goede geleiding tijdens het frezen. Het mooie van deze messen is dat ze uitwisselbaar zijn met de Konstantin mini frees voor op de CNC en andere handbovenfrezen. Je hoeft dus maar één soort wisselmessen op voorraad te hebben: de ideale situatie!

Konstantin handbovenfrees C166-1
Handbovenfrees C166-1

Afschuinfrezen

Om zijdes af te schuinen is de Konstantin mini C166-3 in te zetten.

De C166-3 is verkrijgbaar in een 30 graden en 45 graden variant. Ook deze messen zijn onderling uitwisselbaar met de Konstantin-mini frees voor de CNC en de andere handbovenfrezen. De stand van de messen zorgt voor een langdurig mooie afwerkkwaliteit en goede spaanafvoer.

Konstantin handbovenfrees C166-3
Handbovenfrees C166-3

Radiusfrezen

Radiusfrezen is mogelijk met de Konstantin mini 166-4.

Na éénmalige aanschaf van de body kan men deze voorzien van een groot scala verschillende radiussen. Deze zijn verkrijgbaar in varianten van radius 1 tot en met radius 4. De diepe spaanruimte zorgt voor een goede afvoer van spanen. De diamant wisselmessen zijn eenvoudig te verwisselen zodat de operator simpel gebruik kan maken van dit gereedschap.

Konstantin handbovenfrees C166-4
Handbovenfrees C166-4

Advies nodig? Wij helpen je graag!