KMWE_Webbanner_2000x500_merken_Aigner-2

Diamantgereedschappen met revolutionair wisselmessensysteem

De Konstantin-lijn van onze partner Aigner bestaat uit freesgereedschappen, die zijn uitgerust met diamant wisselmessen. Deze wisselmessen kunnen heel eenvoudig door de gebruiker zelf ter plaatse gewisseld worden. Daarbij zijn de wisselmessen zijn altijd perfect gecentreerd.

Het Konstantin-programma bestaat uit voorfrezen voor de kantenverlijmmachines, cnc bovenfreesmachine
standaard machines, productielijnen (-straten) en zelfs handbovenfreesmachines.

Twee typen wisselplaten

De productlijn maakt gebruik van twee verschillende wisselmessen. De standaard wisselmessen en de mini-wisselmessen. Afhankelijk van de frees wordt een standaard- of een mini-wisselmes ingezet. De wisselmessen kunnen ook onderling gewisseld worden. Dit zorgt er niet alleen voor dat je de frees altijd tot je beschikking hebt, maar betekent ook dat de standtijd aanzienlijk verlengd wordt, doordat alle messen tot hun volle capaciteit gebruikt worden.

“Extra lange standtijd, doordat de messen ook onderling uit te wisselen zijn”

Geslepen volgens originele geometrie naar vaste maat

De standaard Konstantin-wisselplaten zijn twee keer naslijpbaar. KMWE Toolmanagers & KGS Tools zorgt ervoor dat deze altijd volgens originele geometrie naar een vaste maat geslepen worden. Hierdoor zijn alle messen die één keer geslepen zijn altijd op dezelfde maat, net zoals alle messen die twee keer geslepen zijn op dezelfde maat liggen. Doordat je de wisselmessen zélf kunt wisselen, hoef je de body van de frezen nooit mee te geven aan ons voor het herslijpen. Je voordeel hierin is dat je maar één body per freesgereedschap hoeft aan te schaffen!

Let op: De Konstantin mini-wisselplaten zijn niet naslijpbaar.

Toepassingen

Zoals al eerder benoemd is zijn de Konstantin-producten geschikt op verschillende machines toegepast, namelijk:

Het unieke wisselmessysteem werkt op iedere machine of toepassing op dezelfde manier. Ter plaatse wisselen, alleen wisselen wanneer dit nodig is en daardoor de volledige capaciteit van de diamant wisselplaten te gebruiken. Hulp nodig bij het kiezen van het juiste gereedschap? Onze specialisten staan klaar om u te helpen.

Konstantin is ook online te bestellen!

Bekijk hieronder de recap van het KMWE Kennisevent: Konstantin!

Advies nodig? Wij helpen je graag!