KMWE_Webbanner_2000x500_merken_Aigner-2

De kracht van KMWE Basic Tools

Zoek je een oplossing voor het verspanen van staal, RVS, gietijzer of aluminium tegen een betaalbare prijs? Bekijk dan de mogelijkheden van de VHM frezen uit de KBT-lijn van KMWE Toolmanagers & KGS Tools!

Het programma KMWE Basic Tools (KBT) ontwikkelen en produceren we in eigen huis. Deze lijn bestaat uit 11 typen frezen voor allround gebruik in staal, RVS en aluminiumsoorten. Ze zijn ideaal voor gebruik in je machinepark, waar je vandaag nog niet weet wat er morgen verspaand moet worden. Je hebt voor ieder materiaal de juiste frees!

Ontwikkeling

Een team van deskundigen is voortdurend bezig met het bedenken en finetunen van geometrieën, die men kan toepassen op gereedschappen voor de metaal-, aluminium- en kunststofindustrie.

Door de jaren heen hebben we zeer veel ervaring opgedaan op het gebied van verspanen. Deze kennis passen we toe op de in eigen huis geproduceerde gereedschappen, waaronder de KBT-lijn.

Een gereedschap is in grote lijnen opgebouwd in 3 stappen

Substraat (basis materiaal)
Geometrie (macro en micro)
Coating (afgestemd op het te verspanen materiaal)

Finetunen

KMWE Toolmanagers & KGS Tools maakt een onderverdeling in de opbouw van de geometrie. Deze onderverdeling leidt ertoe dat VHM gereedschappen een langere standtijd verkrijgen.

PowerGrind: een unieke technologie

PowerGrind is één van deze onderverdelingen. Het is een door KMWE Toolmanagers & KGS Tools ontwikkelde, unieke techniek. Het gaat hierbij om een extra bewerking, die wordt toegepast nadat het gereedschap van de productiemachine afkomt. Deze bewerking zorgt voor een gladder oppervlak van de spaankamers en een gedefinieerde kantenverronding op de snijkant. Ook is het mogelijk om deze bewerking toe te passen na het coaten. In beide gevallen wordt de standtijd van de frezen extreem verlengd.

KMWE Toolmanagers & KGS Tools is de enige slijperij in de Benelux die de PowerGrind technologie toepast en wordt onder ander ingezet bij de KBT-lijn.

Het productieproces van de KBT.127

Reconditioneren

Een unieke manier om uw KBT frezen langer optimaal inzetbaar te houden, bieden we met ons ToolGrind concept. Dit herslijpconcept biedt 3 pakketten op basis van uw behoefte. De keuze is aan jou!

Je voordelen van KBT frezen
  • Uit voorraad leverbaar
  • Goede prijs-kwaliteitverhouding
  • Na het slijpen een gegarandeerde standtijd
  • Constante kwaliteit

KBT is ook online te bestellen!

Advies nodig? Wij helpen je graag!