KMWE_Webbanner_2000x500_merken_Aigner-2

Circulaire zaagbladen, messen en andere gereedschappen sinds 1896

Sinds 1992 werken KMWE Toolmanagers & KGS Tools en Kanefusa nauw samen in de Benelux. KMWE Toolmanagers & KGS Tools is in deze landen exclusief importeur en verdeler van Kanefusa producten.

Kanefusa Corporation is een Japanse organisatie opgericht in 1948. De voorgeschiedenis van dit bedrijf gaat zelfs terug naar 1896. Sinds die tijd is Kanefusa actief in het ontwikkelen en produceren van hoogkwalitatieve snijgereedschappen voor hout-, kunststof en aluminiumbewerkingen. Het bedrijf heeft zich toegelegd op de productie van zagen, messen, boren en schaafgereedschappen. De producten die Kanefusa op de markt brengt behoren tot de absolute top van kwaliteit. Op het gebied van standtijd, snijkwaliteit en geluidsreductie bestaat er geen beter product dan een Kanefusa product.

Kanefusa levert kwalitatief hoogwaardige producten. Neem bijvoorbeeld de zaagbladen: deze hebben een extreem lange standtijd en zorgen voor een superieure kwaliteit van de zaagsnedes. Het unieke productieproces van Kanefusa levert een opmerkelijke vermindering in geluid. Deze bijzondere eigenschappen komen voort uit het feit dat de bladen van Kanefusa ten opzichte van conventionele zaagbladen niet onderhevig zijn aan trillingen.

Wat onze klanten vinden van Kanefusa

Hier een greep uit het assortiment!

Zaagbladen

Kanefusa is innovatieleider in snijmaterialen, tandvormen en snijprofielen van HM zaagbladen met een constante kwaliteit op hoog niveau. De Board Pro zaagbladen worden uitgevoerd in verschillende tandgeometrieën met een geschikte geometrie voor zowel hout als kunststof. De speciale Kanefusa hardmetaal-kwaliteit heeft een 2 tot 3 keer langere standtijd dan conventionele hardmetaal kwaliteiten. Resultaat hiervan is minder stilstand van de machine en zo kan ook een hogere productie-output worden gerealiseerd. Het zaagblad loopt stiller dankzij unieke spantechnieken en speciale trillingsdempersleuven op het zaagblad. De extreem vlakke plaat en de strakke fabricagetoleranties zorgen voor een betrouwbaardere uitloop, resulterend in een superieure snijkwaliteit.

Weet je niet wat voor zaag je nodig hebt?

Neem dan contact op met een van onze experts of vraag onze gratis handleiding aan: Selecteer de juiste zaag in 5 stappen

Kanefusa-BoardPro

Boren

Kanefusa M-type hardmetalen drevel- en doorgangsboren zorgen voor een uitstekende scherpe snede en ongekend lange levensduur door de combinatie van de speciale geometrie en de hardmetaal samenstelling. Deze boren zijn geschikt voor spaanplaat, MDF, multiplex en andere samengestelde plaatmaterialen.

M-type punt voor blinde gaten: De grote voorsnijder hoek zorgt voor een mooie gladde afwerking tijdens het boren. Doordat de voorsnijder een grote vrijloop heeft en diepe spaankamer boor je met minder druk.

M-Type punt voor doorgangsgaten: Voor doorgangsgaten heeft de boorpunt een spaanhoek met diverse vrijloophoeken. Deze zorgen voor een strakke, gladde afwerking en voorkomen uitbrokkeling van de melamine of HPL.

Messen

De Kanefusa ST-1 messen hebben een zeer lange standtijd en leveren daardoor een enorme kostenbesparing op: minder wisselingen van de messen, drastische verlaging van de slijpkosten. Terwijl normale messen de nerf afscheuren, bieden de ST-1 messen een soepele afwerking gedurende de hele looptijd. Een beter snijvlak elimineert of beperkt opeenvolgende afwerkingsprocessen en leidt tot een hogere productkwaliteit. Bovendien werken de ST-1 messen zeer stil. Intensief onderzoek heeft geresulteerd in de ontwikkeling van de ST-1 Revo. Een nieuwe dimensie aan de al zeer geprezen “Advanced Material Technology”. Dit heeft geresulteerd in een nog langere levensduur en een betere oppervlakteafwerking.

ENSHIN schaafkop
ENSHIN schaafkop

ENSHIN

ENSHIN schaafkoppen met het omkeermessensysteem bieden u veel gebruiksvoordeel. Elk mes heeft twee snijranden in een omkerend ontwerp, wat de ENSHIN een zeer economische oplossing maakt. De Advanced Material Technology biedt tot 5 keer langere levensduur van de snijkant in vergelijking met gewone HSS-messen.

Vingerlasfrezen

De TAF Pro vingerlasfrezen van Kanefusa leveren ongekende prestaties. Kanefusa stelt hoge basiseisen aan snijgereedschappen en is continu bezig met ontwikkeling hiervan. Dat heeft geleid tot een 5 tot 10 keer langere standtijd van de snijrand ten opzichte van een normale HM vingerlasfrees. Dit levert u een aanzienlijke kostenbesparing op gereedschappen en een opmerkelijke toename van de productiviteit op.

Kunststof zaagbladen

De Kanefusa kunststofzaagbladen geven een zeer helder en braamvrij zaagbeeld in allerlei soorten kunststof, dankzij een geometrie met vlijmscherpe snijranden en een trillingvrij stamblad

Kunststof frezen

Met de Acryl Bit type 1 & 3 van Kanefusa bewerkt u diverse soorten kunststoffen, zoals bijvoorbeeld Acrylaat, PMMA en beplakt kunststof. Deze frezen zijn zo ontworpen dat ze nagenoeg of helemaal geen bewerking achteraf nodig hebben. Dit levert u een enorme kostenbesparing op.

We noemen dit ook wel polijstfrezen

Aluminium zaagbladen

De Kanefusa Sash Pro zaagbladen zijn ontworpen voor het snijden van non-ferro metalen, zoals aluminium. Deze zaagbladen hebben met polymeer gevulde trillingsdempende sleuven op het blad (LS-P sleuven), die voor een zeer stabiel en zuiver zaagbeeld zorgen. Dit in combinatie met de keuze voor een speciale hardmetaalsoort voor de tanden geeft de Sash Pro een ongeëvenaarde reputatie in de aluminium industrie. Voor dunwandige materialen zijn speciale geometrieën ontwikkeld.

Mocht u de wens hebben van een braamvrij afgewerkte zaagsnede. KMWE Toolmanagers & KGS Tools heeft voor deze zagen een nieuwe tandgeometrie ontwikkeld, genaamd de ALU-PROF. Deze zaag kan worden ingezet om braamvrij aluminium buizen en profielen af te korten.

AP250A - ALU PROF

Staal & RVS

Voor staal en RVS levert Kanefusa de Ferro Max zaagbladen (koudzaag voor traagdraaiende machines), de Dry Cut zaagbladen (Hardmetaal) voor afkorten en Mold-Pro zaagbladen (Cermet) voor opdeelzagen. De Ferro Max Cold Saw Blades zijn ontwikkeld door Kanefusa en ook als eerste op de markt gebracht in 1987. De intrede van deze nieuwe technologie betekende een revolutie in de staalverwerkende industrie in termen van zaagsnelheid, productiviteit, procesbetrouwbaarheid. De Ferro Max zaagbladen uit de ST-serie, TA-serie en Ti-serie zijn een begrip over de hele wereld. De Dry Cut zaag is een sterke zaag geschikt voor afkorten van allerlei soorten metaal en RVS. De Mold Pro zaag wordt met name toegepast in de auto-industrie en is uitermate geschikt voor het zagen van samengestelde materialen met onder andere metaal of RVS.

Advies nodig? Wij helpen je graag!