Lemmens Interieurs X Konstantin®

Lemmens Interieurs X Konstantin®

Lemmens Interieurs - Klantcase

De Bergeijkse interieurbouwer Lemmens Interieurs kiest voor het unieke wisselmessensysteem van Konstantin. De vorige vast bestuckte frees deed zijn werk, maar Lemmens is altijd op zoek naar verbetering. De unieke voordelen hebben Lemmens gemotiveerd om te wisselen van gereedschap. Inmiddels staat de Konstantin-Mini 4 maanden op de machine. Werkvoorbereider Joost Theuws geeft in dit artikel zijn mening over het product en de voordelen, die het hem heeft opgeleverd.

Welke materialen verspanen jullie voornamelijk met de frees?

“Hoofdzakelijk gemelamineerd plaatmateriaal met een dikte van 18mm.” Lemmens biedt verschillende topmerken aan. Hiermee streeft Lemmens een zo hoog mogelijk productkwaliteit te halen.

De Konstantin-Mini is nu 4 maanden operatief, wat is tot dusver uw mening over het gereedschap?

“Ik ben tevreden. De freeskwaliteit is goed, zeker niet slechter dan de vorige frees. Ik denk dat, dat het belangrijkste is”, aldus Joost van Lemmens Interieurs. Het freesresultaat is strak en voldoet aan de eisen van Lemmens. Vervolgens vertelt Joost wat de frees uniek maakt en waar voor hem de grootste winst behaald wordt: “De freeskwaliteit is goed, maar het grote voordeel is dat het gereedschap zelf niet geslepen hoeft te worden. Normaal gesproken is het gereedschap 1 á 2 weken weg en dan heb je dus een andere frees nodig. We hadden wel frezen die dezelfde bewerking kunnen doen, maar dit is toch anders.“ Kortom, het unieke wisselmessensysteem bespaart tijd en zorgt ervoor dat de productie continu kan doorgaan. Joost legt uit hoe het wisselmessensysteem werkt: “Met deze frees haal je gemakkelijk de messen eruit, zet er nieuwe messen in of ik wissel de messen onderling. Dat is een kwestie van 5 minuten werk. Dat is echt wel het grootste voordeel voor mij.“

Heb je de messen ook onderling gewisseld?

“Ja, dat heb ik gedaan. Wij frezen namelijk veel onderin de frees. De meeste platen die wij frezen zijn 18 mm, dat is dus eigenlijk de helft van de frees. Op het moment dat de afwerkkwaliteit minder wordt (bijvoorbeeld wanneer het materiaal begint te kartelen), dan krijg ik een seintje van de jongens in de productiehal. Vervolgens ga ik de frees en het materiaal beoordelen.

Vaak zijn de gebruikte messen nog niet super slecht en zouden ze dus nog gebruikt willen worden, maar wij willen een hoge kwaliteit producten leveren. Daarom wisselen wij de mesjes op tijd. De ongebruikte mesjes aan de bovenkant van de frees worden vervolgens omgewisseld met de gebruikte mesjes van de frees. De wisselmessen kunnen er maar op één manier in, dus ik maak geen fouten. Ik kan gelijk door. “

Is de standtijd beter dan de vorige frees?

Nadat de Konstantin-Mini 4 maanden operatief is, geeft Joost zijn mening over één van de belangrijkste aspecten van een goed gereedschap, de standtijd. “Dit is lastig te meten, het is totaal afhankelijk van het werk dat wij moeten maken. Maar als ik logisch beredeneer dan heeft deze frees een langere standtijd dan de vorige. Ik ga niet zeggen dat de standtijd 2 keer zo lang is, maar hij is in ieder geval beter.”

De samenwerking tussen Lemmens en KMWE Toolmanagers & KGS Tools

Naast de voordelen van de Konstantin-Mini ziet Joost ook een meerwaarde in de samenwerking met KMWE Toolmanagers en de begeleiding van zijn contactpersoon Lars Timmerman: “Ik ben tevreden over wat jullie voor ons doen. Lars wijst je op bepaalde voordelen of (nieuwe) oplossingen. Mocht er in de toekomst meer hulp nodig zijn, komen jullie zeker in beeld.”

Benieuwd naar het gehele Konstantin-programma?

 

04/01/2021 Klantcases
About Sten van Poppel