KMWE_Webbanner_2000x500_merken_Aigner-2

Krachten bundelen

In juni 2019 heeft KMWE Toolmanagers branchegenoot KGS Tools uit Tilburg overgenomen. Hierdoor ontstond de grootste herslijper van snijgereedschappen en producent van special tools voor de verspanende metaal-, hout- en kunststoffenindustrie in de Benelux.

Visie op de overname

De twee bedrijven passen goed bij elkaar. KGS Tools is net als KMWE Toolmanagers een familiebedrijf. Het van oorsprong Tilburgse bedrijf is al ruim 50 jaar een betrouwbare partner op het gebied van scherpslijpen, productie van (speciale) verspanende gereedschappen en het leveren van alle denkbare standaard verspanende gereedschappen.

Assortiment

De overname heeft vele synergie-effecten veroorzaakt. Het nagenoeg gelijke product- & dienstenaanbod van KGS Tools en KMWE Toolmanagers is samengevoegd, zodat ieder vanuit haar specialisme kan opereren. Hieronder het resultaat:

  • Herslijpservice: van oorsprong is KGS Tools een herslijper in hart en nieren, net als KMWE Toolmanagers. De jarenlange ervaring van beide organisaties is in één concept gegoten: ToolGrind. KMWE Toolmanagers en KGS Tools bieden hun herslijpservice aan in 3 verschillende pakketten, waardoor de klanten hun gereedschap naar eigen wens kunnen laten slijpen.
  • Speciaal gereedschap: ook KGS Tools is specialist in het ontwerpen en produceren van gereedschap op maat. De kennis en kunde van KGS Tools wordt gebruikt om het KMWE Toolmanagers-concept 24HSpecialTools te versterken. Dit unieke concept maakt het mogelijk om uw speciaal gereedschap binnen 24 uur gereed te hebben voor levering. Zo kunnen wij de continuïteit van uw productieproces bewaken.
  • Draadvonken:  een productietechniek waar KGS Tools bekend om staat. Jarenlang vertrouwen fijnmechanische bedrijven op de expertise van KGS Tools op dit gebied. En nu kunnen ook de relaties van KMWE Toolmanagers hier gebruik van maken!
  • Standaard gereedschap: ook de in- & verkoop van kwalitatief hoogstaande standaard gereedschappen hoort in het assortiment van KGS Tools thuis. De gereedschappen en de kennis over deze gereedschappen worden vanaf nu ingezet om de KMWE Toolshop naar een hoger niveau te tillen.
Andy bij de Walter HMC500
Andy bij de Walter HMC500
Verhuizing

Naast dat het assortiment is samengevoegd, zijn de twee organisaties ook fysiek samengevoegd. Sinds november 2020 is KGS Tools officieel gevestigd in Eindhoven.

Het nieuwe bezoek-, factuur- & afleveradres en de contactgegevens van deze vestiging vindt u hieronder:

Bezoekadres
Croy 24
5653 LD Eindhoven
sales@kgs-tools.com
T. +31 (0)13 543 52 97

Factuuradres
Croy 24
5653 LD Eindhoven
finance@kgs-tools.com
T. +31 (0)13 543 52 97

Afleveradres
Croy 26
5653 LD Eindhoven
purchase@kgs-tools.com
T. +31 (0)13 543 52 97

Voor het brengen en afhalen van gereedschappen kunt u terecht op het bovenstaande afleveradres of neem contact met ons op over de mogelijkheden om u op te nemen in onze haal- & brengroute.

Advies nodig?
Wij helpen u graag!