In deze functie lever jij maatwerk voor jouw klanten en prospects!

In deze functie lever jij maatwerk voor jouw klanten en prospects!

Junior Accountmanager Zuid-Nederland - beeld artikel

Sinds 1 april 2019 werkt Sander Dijkstra bij het familiebedrijf KMWE Toolmanagers in de functie Key Accountmanager in de regio Noord- en Oost-Nederland. Nu hebben wij voor deze functie ook een vacature voor Accountmanager in de regio Zuid-Nederland . Past een familiebedrijf als werkgever met korte lijnen, een platte structuur en directe mentaliteit bij jou? Dan is het echt de moeite waard om verder te lezen. En wie kan je beter alles uitleggen dan je toekomstige collega!

Wie zoek ik als collega?
Ik zie jou als een gedreven persoon, die kansen ziet liggen en veel verantwoordelijkheid kan dragen. Wij zullen in de praktijk ook vaak teamen en daarom is het belangrijk dat we allebei dezelfde mindset hebben. Je hoeft nog niet veel ervaring te hebben. Dat komt wel goed met de interne begeleiding en coaching, die bij de functie hoort. Zolang je maar affiniteit met techniek hebt. Maar die onbegrensde drive en mentaliteit om te winnen zit wel alvast in je DNA. Als jij je sales pitch houdt, komt deze sterk en goed over. Je hebt een goed incasseringsvermogen en bent ook steeds bezig met je persoonlijke groei.

Wat ga je doen?
Hier werken betekent dat je een uitdagende baan hebt in een mooi familiebedrijf met veel verantwoordelijkheid en vrijheid. In deze functie ben je verantwoordelijk voor de verkoop van onze herslijpservice, op klantwens geproduceerde special tools en de verkoop van diverse standaard verspanende gereedschappen binnen de (high tech) metaal- en kunststofindustrie. Ik vervul dit in mijn eigen regio en jij gaat dit doen in Zuid-Nederland.

Hoe vul je die functie in?
Voor een groot deel vul je de functie op dezelfde manier in als ik dat doe. Ik ben gemiddeld 4 dagen per week op pad voor het bezoeken van klanten en prospects en gemiddeld 1 dag in de week werk ik thuis of op kantoor om mijn administratie bij te werken. De basis waar ik altijd vanuit ga zijn 3 belangrijke hoofdonderwerpen, namelijk: ‘to get’, ‘to keep’ en ‘to develop’ klanten in mijn rayon.

Jij gaat je ook voornamelijk bezig houden met het verkrijgen, behouden en het verder ontwikkelen van nieuwe en bestaande klanten. Jouw klanten zien jou als de (gespreks)partner binnen de organisatie. Hierbij ligt de nadruk op procesontwikkeling en het bijbehorende commerciële en technische advies met als doel het volledige potentieel van de klant te benutten.

Maar dat doe je niet alleen. Ik ga je hierin coachen, omdat niet alleen de groei bij klanten maar ook jouw persoonlijk groei key is! Je loopt mee met collega’s, volgt trainingen, maar krijgt wel veel verantwoordelijkheid en vrijheid.

Wie zijn nog meer je directe collega’s?
Ik werk nauw samen met de medewerkers front- en backoffice van de commerciële binnendienst, de afdeling marketing en de routerijder in mijn gebied. Dus die diversiteit in samenwerken is bij jou ook een sterk punt. Ik volg de door marketing aangedragen lauwe leads op in samenwerking met de frontoffice en zoekt actief naar new business mogelijkheden. Dit doe ik o.a. door gebruik te maken van ‘salesfunnel management’ en ‘CRM’ welke bedrijf breed zijn uitgewerkt in duidelijke richtlijnen.

Voor complexe technische vraagstukken kan ik altijd terecht bij onze afdeling bedrijfsbureau, kwaliteitsdienst en de technical engineer.

Wie zijn dan jouw klanten?
Jouw klanten zijn bedrijven in de maakindustrie. Deze bedrijven zijn actief in de verspanende metaal- en kunststofindustrie en lopen uiteen van middelgrote tot grote organisaties. Te denken valt aan allround machinefabriek, high tech verspaner, systeem supplier, zagerij etc. Je komt dus in meerdere branches en bij veel verschillende organisaties.

Interesse gewekt? Bekijk hieronder de volledige vacature!

 

 

23/11/2020 Nieuwspagina
About Sten van Poppel