In deze functie ben jij de spil tussen onze slijperij, leverancier en klant!

In deze functie ben jij de spil tussen onze slijperij, leverancier en klant!

Technisch commercieel front office medewerker - beeld artikel

Sinds juni 1998 werkt Edwin Smeulders bij het familiebedrijf KMWE Toolmanagers. Hij is gestart in de functie commercieel binnendienst medewerker en al sinds 11 jaar Hoofd Verkoop binnendienst. Nu hebben wij voor deze afdeling een vacature voor technisch, commercieel front office medewerker voor onze locatie in Eindhoven. Past een familiebedrijf met korte lijnen, een platte structuur en directe mentaliteit bij jou als werkgever? Dan is het echt de moeite waard om verder te lezen. En wie kan je beter alles uitleggen dan je toekomstige collega!

Wie zoek ik als collega?
Mijn nieuw collega is een ervaren ‘technisch commercieel front office medewerker’. In deze functie ben je de spil tussen ‘binnen & buiten’ op het gebied van op klantwens geproduceerde special tools en de verkoop van standaard verspanende gereedschappen binnen de metaal-, hout- en kunststofindustrie in de hele Benelux. Jij barst van de technische kennis over verspanende gereedschappen en staat graag in contact met klanten. Je hebt een enorm probleemoplossend vermogen en vindt het leuk om klanten en collega’s blij te maken. Je levert maatwerk voor de klant, de accountmanager en de slijperij en verbind deze partijen continu met elkaar. Daarbij komt jouw sterke manier van communiceren steeds goed van pas. Je hebt een goed incasseringsvermogen en bent ook steeds bezig met je persoonlijke groei.

Wat ga je doen?
Hier werken betekent dat je een uitdagende baan hebt in een mooi familiebedrijf met veel verantwoordelijkheid en vrijheid. Jij bent het eerste aanspreekpunt voor onze A-/B-/C-klanten. Jij helpt hen met technische vraagstukken en benut commerciële kansen. Je staat in nauw contact met de desbetreffende buitendienst accountmanager. Zorgt in teamverband ervoor dat klanten de ultieme beleving hebben bij ons bedrijf en onze producten. Samen met de accountmanager en de afdeling Marketing ben jij medeverantwoordelijk voor het behalen van de strategische, commerciële groeidoelstelling van de organisatie.

Hoe vul je die functie in?
In deze functie ben je dagelijks samen met de afdelingen buitendienst, backoffice, werkvoorbereiding en de klant bezig met het adviseren en zoeken naar de beste technische oplossing n.a.v. vraagstukken van onze klanten. Jij houdt je tevens bezig met het actief benaderen en opvolgen van commerciële kansen bij bestaande en nieuwe (potentiele) klanten.

Wie zijn nog meer je directe collega’s?
Je werkt complexe technische vraagstukken van onze klanten uit tot offerte/order in samenspraak met de werkvoorbereiding en/of onze partners (Leverancier/producent handelspakket). Daarbij adviseer je bestaande en nieuwe klanten betreffende het leveringsprogramma en je bent in staat om technische alternatieve oplossingen aan te dragen. Je signaleert leads en volgt deze samen met de accountmanager op.

Je bent, in samenwerking met de medewerkers van backoffice, verantwoordelijk voor het dagelijks uitbrengen van offertes en het opstellen van contracten. Je ondersteunt de accountmanagers en onderhoud het CRM systeem zodat deze up to date is. Je plant en registreert klantafspraken als daar vraag naar is. Je bewaakt de looptijd van offertes en houdt proactief contact met klanten met als doel het binnenhalen van de opdracht.

Wie zijn dan jouw klanten?
Jouw klanten zijn bedrijven in de maakindustrie. Deze bedrijven zijn actief in de verspanende metaal-, hout- en kunststofindustrie en lopen uiteen van middelgrote tot grote organisaties. Te denken valt aan allround machinefabriek, high tech verspaner, systeem supplier, zagerij etc. Je bent dus in contact met veel verschillende organisaties binnen meerdere branches.

Interesse gewekt? Bekijk hieronder de volledige vacature!

 

 

10/12/2020 Nieuwspagina
About Sten van Poppel