Het familiebedrijf

Ons doel, onze missie, visie & onze historie

Het familiebedrijf KMWE Toolmanagers & KGS Tools is producent en leverancier van een totaalpakket in tooling voor de verspanende hout-, metaal- en kunststofindustrie en heeft al ruim 65 jaar ervaring op deze gebieden. Het bedrijf is gevestigd in Nederland (Eindhoven) en in België (Waregem). KMWE Toolmanagers & KGS Tools verkoopt, ontwikkelt, produceert, reconditioneert en herslijpt alle voorkomende verspanende gereedschappen.

Familie Michiels

Missie

KMWE Toolmanagers & KGS Tools geeft invulling aan haar vooruitstrevende rol binnen de markt van verspanende gereedschappen in de Benelux. Betrouwbaar en met Brabants ondernemerschap zorgt het familiebedrijf samen met haar 60 medewerkers voor een servicegerichte, veilige en efficiënte operatie met aandacht voor mens, service en kwaliteit. Hiermee is men een betrouwbaar partner en waarde toevoegend voor haar klanten. KMWE Toolmanagers & KGS Tools streeft naar een winstgevende en gecontroleerde groei van de organisatie, die niet alleen bijdraagt aan de bedrijfsdoelstellingen, maar ook aan de welvaart van medewerkers en duurzaamheid van natuur en milieu in de directe omgeving van de firma.

Visie

KMWE Toolmanagers & KGS Tools wil de grootste, snelste en beste gereedschap slijperij zijn van de Benelux. KMWE Toolmanagers & KGS Tools wil de voorkeur van de klant hebben door hem te helpen efficiënt te kunnen produceren. Voor haar medewerkers wil KMWE Toolmanagers & KGS Tools een aantrekkelijke werkgever zijn, en door winstgevendheid zal de continuïteit voor het familiebedrijf geborgd worden. Door eigen ontwikkeling binnen de ‘KMWE Toolmanagers & KGS Tools denktank’ en vergaande duurzame en strategische samenwerking met partners en leveranciers kan KMWE Toolmanagers & KGS Tools haar klanten in de Benelux altijd een vooruitstrevend hoogwaardig totaalpakket gereedschappen bieden.

De familie Michiels & Geven
Historie - KMWE Toolmanagers

Historie

KMWE is ontstaan in het jaar 1954. Begonnen met één freesmachine en één draaimachine achter in de schuur van het ouderlijk huis op de Zeelsterstraat in Eindhoven is oprichter Harry Geven samen met zijn vader het bedrijf gestart. Al snel vonden er veel klanten de weg naar KMWE, waar onder andere onderdelen van de beroemde DAF Variomatic en onderdelen voor Philips gemaakt werden. Dit resulteerde al snel in een verhuizing naar een pand op industrieterrein de Hurk in Eindhoven en investeringen in nieuwe machines en mensen.

In 1956 werd er besloten om de gereedschappen zelf na te gaan slijpen, aangezien er geen slijperijen in de omgeving Eindhoven aanwezig waren. Al snel kwamen collega-bedrijven naar KMWE om haar gereedschappen te laten slijpen en zo ontstond er een nieuwe afdeling, de gereedschapslijperij.

Na vele jaren van groei werd in 1992 besloten om de twee bedrijven op te splitsen. De slijperij werd KMWE Slijptechniek en ging met 20 mensen zelfstandig verder onder leiding van dochter Margaretha en schoonzoon Corné Michiels.

KMWE Slijptechniek heeft vanaf die tijd veel geïnvesteerd in de modernste machines en productietechnieken, waardoor al in 1997 de eerste volautomatische CNC-slijpmachine werd aangekocht. Vanaf die tijd is het verkoop gebied uitgebreid van regio Eindhoven naar de gehele Benelux. Hiervoor is onder andere in 1997 Slijptechniek Excelsior in Huissen en in 2003 de slijperij van Philips in Eindhoven aangekocht en volledig geïntegreerd binnen het bedrijf. In 2008 is KMWE Toolmanagers verder uitgebreid met een vestiging in België.

Groei bleef een focuspunt en daarom is in 2019 branchegenoot KGS Tools uit Tilburg overgenomen. Hierdoor ontstond de grootste herslijper van snijgereedschappen en producent van special tools voor de verspanende metaal-, hout- en kunststofindustrie in de Benelux. KMWE Toolmanagers nam alle vakmensen, productiecapaciteit en kennis van KGS Tools over. Dit zorgde voor een grotere productiecapaciteit, doordat de capaciteit van beide vestigingen beschikbaar was. Daarnaast kwamen er kortere levertijden op bestuckte gereedschappen, doordat deze nu in eigen beheer geproduceerd werden. Bovendien resulteerde het in kennisverbreding, omdat alle specialisten samen elkaars kennis versterkten.

In 2020 is KGS Tools verhuisd naar Eindhoven. De verhuizing maakt het mogelijk om het beste van beide bedrijven te combineren en te integreren. De basis werd nog steviger en de vestiging in Eindhoven verder uitgebreid met een extra productiehal. Alle specialismen werden geïntegreerd:

  • 1 hal voor de productie van Specialsstandaard gereedschappen en het herslijpen van ToolGrind Premium
  • 1 hal voor het herslijpen van ToolGrind Standard en ToolGrind Budget, conventioneel slijpen, eroderen en diamant slijpen
  • 1 hal met het logistiek centrum en het herslijpen van HM en HSS zagen

Lees hier alles over de overname van de 4e generatie!